sâmbătă, 17 mai 2014

Despre penibil...

Revin la gelozie şi la cât de submediocră este ea pe post de argument. Mi se pare corect să trimiţi pe cineva de unde a venit dacă singurele lui critici se reduc la injurii disgraţioase şi lipsite de orice urmă de imaginaţie. Dar dacă o persoană îşi expune punctul de vedere într-un mod cât se poate de inteligent sau constructiv, cel mai retardat lucru pe care îl poţi face este să îi răspunzi înapoi cu înjurături ce îşi au originea cel mai adesea în comunităţile de oameni subdezvoltaţi, sau şi mai rău, să îi spui că "el/ea măcar a încercat", că este "un invidios şi un frustrat"(care de obicei merg mână în mână), că dacă nu îi place "să nu comenteze"(ca şi cum libera exprimare s-ar aplica doar în cazul comentariilor pozitive) sau cu "uită-te la tine ce faţă ai"(despre care nici nu are rost să discut).

E evident că nimeni nu ar trebui să dea doi bani pe faptul că "măcar ai încercat". Eşti liber să încerci orice penibilitate legală ai vrea tu, dar dacă o faci în public cu bună ştiinţă, ar trebui să îţi asumi asta, nu să ai pretenţia ca oamenii să te scuze pentru gradul scăzut de inteligenţă sau talent de care dai dovadă.. 

Ce s-ar întâmpla dacă încercarea ar fi universal acceptată drept argument relevant? Am vedea avocaţi, în faţa justiţiei, apărând un acuzat cu cinci tentative de crimă, zece de viol şi mai multe de jaf armat în palmares(că doar după mentalitatea lor, orice încercare e o victorie, nu?) cu: "El măcar s-a străduit!".

Şi în astfel de cazuri sfârşeşti întrebându-te dacă la întrebarea "Dar tu poţi să faci ce face el/ea?" mai are rost să le explici cum ţii prea mult la demnitatea ta ca să te cobori la astfel de perfomanţe.

Şi că tot am adus vorba de asta, am găsit pe www.perfecte.ro(nume cu caracter îndoielnic) acest articol care, în mod ironic, vorbeşte despre oamenii fără simţul penibilului. E interesant cum autoarea prezintă un real interes pentru ce au alţii în casă, dandu-le apă la moară celor care exact asta urmăresc: să fie suficient de penibili încât să le fie dusă mai departe "faima".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu