marți, 29 aprilie 2014

"Vii şi tu la cursul ăla? Ştii tu... ăla pentru dezvoltare personală"

Doar mie mi se pare amuzant cum, mai nou, toate cursurile, proiectele, workshopurile şi alte asemenea se caracterizează prin dezvoltare personală? Cred că nici nu mai trebuie precizat: a devenit de la sine înţeles. Sursă de publicitate cu succes garantat, la fel ca PH-ul: "Luaţi, doamnă, ca are PH!". Noi nu ne îndoim că are, însă nu ştiu ce să spun de vânzătoare din moment ce a simţit nevoia să precizeze.
Habar n-am cine a început să facă uz de acest beneficiu, dar sunt curios dacă e conştient că a descoperit o tactică de marketing de-a dreptul măreaţă!
Cu toate că este o concepţie destul de abstractă, are un succes incredibil la public. Iar oamenii par să nu aibă nevoie de mai multe detalii. Atunci când până şi titlul activităţii apare ca ceva vag, dezvoltarea personală ocupă "funcţia" de argument suprem, de răspuns la orice neclaritate, de soluţie în rezolvarea oricărei probleme, pace pe pământ etc.

"-Unde te duci?
-La dezvoltare personală."

E interesant de privit cum se face abuz de această idee. Cine ştie! Poate în curând o să devină esenţa vieţii sau aşa ceva... Poate vom prinde ziua în care la întrebarea "Tu ce vrei să faci când vei fi mare?" copiii vor răspunde "Dezvoltare personală". 


Lăsând gluma la o parte, sper totuşi că definiţia dezvoltării personale va începe să se concretizeze şi să capete un înţeles mai profund în mintea oamenilor decât acela al unui spot publicitar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu